KÖSZÖNTJÜK WEBOLDALUNKON!

Különleges stílusú, természetes szőnyegek

Divano szőnyegekCégünk, a Divano Design Kft. természetes anyagokból készített és ennek köszönhetően egyedi stílusú, különleges hatású szőnyegek, illetve padlóburkolatok importálásával és értékesítésével foglalkozik. Az általunk forgalmazott szőnyegek alapanyaga Szizál, Bambusz, Gyapjú, Kókusz, Tengerifű és a SmartStrand Kukorica. Szőnyeg boltunkat Budapesten a XXII. kerület, Promontor utca 57. szám alatt találja.

Másik tevékenységi körünk a minőségi olasz import ülőgarnitúrák értékesítése. Részletek: www.ulogarnitura.com

A Szőnyeg.eu szolgáltatásai

A szőnyegek forgalmazása mellett kiegészítő szolgáltatásokat is nyújtunk kedves Vásárlóinknak, úgymint: szőnyeg egyedi méretre szabása, igény esetén szegése, burkolása, házhozszállítása.

Érvek az öko szőnyegek mellett

Hogy miért választ otthonába egyre több ember természetes anyagokból készült szőnyeget? Azért, mert ezek a szőnyegek szépségük, különleges hangulatuk mellett sok egyéb praktikus, kedvező tulajdonsággal rendelkeznek.

Legnagyobb előnyük, hogy a készítés során nem alkalmaznak vegyszereket, így minden natúr szőnyeg 100%-ig kemikália mentes. Az is a természetes szőnyegek mellett szól, hogy strapabíró és antisztatikus felületűek. Portaszító hatásából adódóan minden ilyen szőnyeg por- és atkamentes, így allergiások is nyugodtan berendezhetik vele otthonukat. A szőnyegek alapanyagainak nem csupán az egészségre, de a lakás helyiségeinek hőmérsékletére nézve is pozitív hatásuk van természetes klimatizáló hatásuk révén. Ezen előnyöket már csak tetézi, hogy egy szizál, bambusz, gyapjú, tengerifű, kukorica vagy kókusz szőnyeg egyedi és különleges megjelenést kölcsönöz otthonának, és a nappali (vagy más szoba) egyedülálló dísze lehet.

VÁLASSZON ÖN IS ÖKO SZŐNYEGET, MERT:

  • Egy ilyen szőnyeg 100%-ig természetes anyagból készül
  • Hosszú élettartamú és kemikália-mentes
  • Egy természetes szőnyeg allergénmentes és antisztatikus
  • Egészséges
  • Szabályozza a belső klímát
  • Egyedi, exkluzív megjelenésű szőnyeg
  • Öko termék - 100%-ig lebomlik
ÖKO szőnyegek   Atkamentes szőnyegek

Minden szőnyeg minőségi tanusítvánnyal rendelkezik! 

Divano Design Kft.

 

Szizál szőnyeg

A szizál szőnyeg az Agave növény rostjából készül. Eleinte főleg zsinegeket és hajókötelet készítettek a növény rostjaiból, de később ez az alapanyag megjelent a lakberendezés világában is, főleg mint falburkolat és szőnyeg alapanyag A növény betakarítása akkor kezdődik, mikor leveleinek hossza már eléri a 1,5-2 métert. A levelek levágása után a rostokat eltávolítják azokból, majd vízzel átmossák és kiszárítják őket. Kifésülés után a szálakat átszövik, majd ezt követően egy latex bevonattal egyesítik a szőnyeg alját.

Szizál szőnyeg tulajdonságai:

A legkeményebb anyag az összes természetes szőnyeg közül. Szerves rostjainak köszönhetően kemény és ellenálló padlóburkolat, mely akár kültéren is alkalmazható. Az ilyen szőnyeg szálai elnyelik a nedvességet, így a forró nyári napokon természetes módon képes szabályozni a szoba klímáját. Egy szizál szőnyeg teljes mértékben kemikália és atka mentes, valamint antisztatikus hatású.

Kókusz szőnyeg

A kókusz szinte a teljes trópusi égövön őshonos és ezeken a terülteken sok helyen, mint mezőgazdasági haszonnövényt, termesztik is. A legjelentősebb kókusz termesztő vidéknek napjainkban Dél-India számít. Egy kókusz szőnyeg elkészítéséhez először az éretlen kókusz héját borító rost réteget kell lefejteni, melyet 3 napig hagynak vízben (édes vagy sós) ázni, hogy a szálakat feloldják. A mosás és kiszárítás után a szálakat kifésülik és speciális gépekkel előbb fonalat, majd azokból szőnyeget szőnek.

Kókusz szőnyeg tulajdonságai:

A kókusz rostok is igen erősek és strapabíróak, ennek ellenére a kókusz szőnyeg rugalmas. Ezen tulajdonságai miatt sokáig a tornatermi szőnyegeket is ezen alapanyagból készítették. Egy ilyen szőnyeg szintén teljes mértékben kemikália mentes és atka mentes, valamint ezek is antisztatikus hatásúak. Strapabíróságának és nedvesség tűrő képességének köszönhetően egy kókusz szőnyeg kiválóan alkalmazhatóak kül-és beltéren egyaránt.

Tengerifű szőnyeg

A tengerifű a part menti homokos vagy iszapos, állandóan vízzel borított terülteken gyakori. Gyakran a folyótorkolatok brakkvízi részében is előfordul, vagyis ahol a víz sótartalma már alacsonyabb, mint a tengerben, viszont magasabb mint a folyó feljebbi szakaszain. A tengerifűmezők fontos szerepet töltenek be környezetük ökológiai egyensúlyában, hiszen kiválóan megkötik a víz alatti talajt. A világ számos pontján azonban külön ipari célokra is termesztik őket. Az ilyen tengerifű mezőket a rizsföldekhez hasonlóan kell elképzelni, melyek egész évben el vannak árasztva. A vizet csak a betakarítás idejére engedik le.

Tengerifű szőnyeg tulajdonságai:

A tengerifű szőnyeg anyagának köszönhetően kemény de rugalmas, valamint kiválóan ellenáll az erős szennyeződéseknek, foltoknak, könnyű ezeket eltávolítani róla. Ez a szőnyeg nagyon jó hőszigetelő hatással is bír, valamint használata jótékonyan hat a szoba belső, egészséges klímájára. A többi természetes alapanyagú szőnyeghez hasonlóan antisztatikus hatású, valamint atka és kemikália mentes. Bár nedvességtűrő, ennek ellenére ezt a szőnyeget többségében mégis beltéri burkolóként alkalmazzák.

Bambusz szőnyeg

A bambusznak több mint 1000 különböző fajtája ismert. Elsődleges előfordulási helyük Északkelet-és Délkelet-Ázsián, valamint Ausztráliái északkeleti része. A bambuszok perjefélék és bár egyes fajtái akár 20 méter magasra is megnőhetnek, mégsem tekinthetők fafélének. Nagyon szívós növény és szinte bármilyen típusú talajban megél, de természetesen más növényekhez hasonlóan szereti a tápanyagban gazdag talajt. Felhasználása nagyon sokrétű kezdve az építőipartól egészen a bútor gyártásig, sőt a friss rügyei a távol keleti konyha kedvelt alapanyagául is szolgálnak. Mivel szárát a kenderhez, illetve a lenhez hasonlatos rostok alkotják, ezért a textiliparban is előszeretettel használják, például szőnyeg készítésre.

Bambusz szőnyeg tulajdonságai:

Mivel a bambusz rendkívül kemény, valamint se a nedvesség, se a pára nem tesz kárt benne, ezért ez a szőnyeg mind kül-mind beltérre egyaránt alkalmas padló, vagy éppen fal burkolatként.

Gyapjú szőnyeg

A hernyóselymet leszámítva a gyapjú a legfontosabb állati eredetű textilipari nyersanyag. A juhok szőrének lenyírása előtt az állatokat előbb lemossák, mert bundájukba nagy mennyiségben gyűlhet össze szennyeződés. Hogy a későbbi minőségi osztályozást megkönnyítsék, az állatokról lenyírt bundát összefüggő állapotban hagyják. Az állat farok részéről, fejéről, illetve lábáról lenyírt részeket, valamint a sárral, esetleg ürülékkel szennyezett fürtöket leválasztják a többitől, hogy csak a legjobb minőségű gyapjúból készüljön szőnyeg.

A gyapjú szőnyeg tulajdonságai:

A gyapjú kiváló melegen tartó képességének, rugalmasságának, kellemes tapintásának és puhaságának köszönhetően rendkívül jó alapanyagát képezi a szőnyegeknek és bútorkárpitoknak. A gyapjú szálainak egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy a szálak hullámosak és felületük pikkelyes. A pikkelyes felületből és a hullámosságból adódó könnyebb fonhatóságnak köszönhetően lesz ennek a szőnyegnek ilyen kiváló melegen tartó képessége. A gyapjú  szőnyeg szálai rugalmasak és kellemes tapintásúak így mindig kényelmet és kellemes érzést ígér otthonába.
Joomla SEO by AceSEF