Padlóburkolás

PadlóburkolásA padló burkolása természetes anyagokkal:

A természetes alapanyagú szőnyegpadlókat illik természetes, vízbázisú ragasztóval rögzíteni.
Oly sok különbség nincs a szőnyegek fektetése során a hagyományos és a természetes alapanyagú szőnyegek között, csak a természetes alapanyagú szőnyegek pozitív élettani hatása.
A szőnyeg típus kiválasztása után a meglévő szobánk méreteinél kb 5-10 cm-rel hosszabbra kell vágnunk a kiszemelt szőnyegpadlónkat, hogy az otthoni klímánkat felvéve valamint a derékszögeket –derékszögtelenséget figyelembe véve nehogy kisebb legyen a kívánt méretnél.
Minden esetben rajzolja le a helységet, mielőtt mér, és a rajzon jegyezze be a méreteket! Mindig a legszélesebb, és leghosszabb méret adja a szoba méretét!!!
Lépcsőszőnyeg esetében a lépcső minden fokát meg kell mérni a legszélesebb, és leghosszabb pontján. Itt is hasznos lehet egy rajz a lépcsőfokokról, melyen be lehet méretezni e fokokat.

Ha bizonytalan a dologban, inkább kérje szakemberünket segítségét, semmint 1 cm-rel kisebb legyen szőnyege!!!

Ajánljuk, hogy 24 órát a burkolni kívánt helységben tartsuk a szőnyeget a fektetés előtt, az aklimatizálódás miatt.
A lefektetett szőnyegpadlónkat elöbb feltétlen rögzítsük, a bejárati küszöbnél nehogy hézag keletkezzen majd kiterítve pihentetve kb 24 óra javasolt, másnap elkezdhetjük a szőnyegünk pontos fal melletti beszabását.
Néhány fektetési tanács ügyes kezű barkácsolóknak:
A szizál szőnyeg burkolat ragasztásánál…0,5-0,6kg/nm ragasztót használjunk a felület minőségétől függően.
A tengerifű szőnyegpadlóknál mivel magasabb szövésű szőnyegről beszélünk ebből adódóan több ragasztót kell felhasználnunk a rögzítéséhez. 0,8-0,9 kg/nm
Abban az esetben, ha ezeket a természetes termékeket falra illetve most nagy divat lett,hogy a bárpultok elejét ,oszlopokat, falbetéteket is burkolnak vele, ebben az esetben a kontaktragasztót ajánljuk.
Mind a burkolni kívánt felületet vékony rétegben mind a burkoló anyagot, jelen esetben legyen akár szizál tengerifű vagy bambusz.
Amennyiben szakembereinkkel kíván burkoltatni, áraink a következők:

Szőnyegpadló burkolás díja vízbázisú ragasztóval: 1200.-/m2
Szőnyegpadló burkolás díja kontakt ragasztóval: 2000.- /m2
Lábazat készítése saját anyagából fonallal szegve: 500.- /fm

Lépcső burkolása:

Csúszós lépcsőburkolatok elkerülése végett általában szizál illetve kókusz burkolatot kívánnak a megrendelők a lépcsőikre.
A lépcsőszőnyegeket is kontaktragasztóval ragasztjuk fel a lépcsőfokokra illetve a pihenő részekre is. Fali szegélynek is alkalmas díszítés lehet ugyanabból, pl. a szizálból az oldalfal burkolása ízlésünkhöz igazítva.

A burkoló anyagot, mint a szizált rakhatjuk faltól falig a lépcsőfokokon, illetve a két oldalánál ízlés szerint a felületen kihagyva, csak a közepét burkoljuk, /folyamban/ elérve ezzel, hogy mit szeretnénk kihangsúlyozni a lépcsőfeljárónkon.

A lépcsőszőnyeg anyagmennyiségét általánosságban 0,5 m2 anyagszükséglettel számolhatjuk lépcsőfokonként.

A helyszínen a beszabott lépcsőszőnyeget amennyiben a MEGRENDELŐ kéri, mert úgy jobban tetszik neki, abban az esetben ragasztás előtt be is szegjük gépünkkel színhelyes fonallal.


Lépcső burkolás díja egyedi ajánlat alapján történik, a lépcsők egyedi paramétereit figyelembe véve.

Általánosságban az egyenes lépcső burkolásának munkadíjai:

100 cm szélességig 2500.- / db
100-150 cm szélességig 3000.-/db
Lábazat készítése saját anyagból fonallal szegve 500.-/ fm
Törtkarú lépcső: egyedi ajánlat alapján
Felmérés díja 5000ft/alkalom
A felmérés díja a munkadíjba beleszámít, ha velünk készítteti el a burkolást, legyen az lépcső, vagy helység szőnyegezése.

Budapest területén a kiszállás 2500.-/alkalom , 15 m2 SZŐNYEGPADLÓ FEKTETÉS FELETT DÍJMENTES!!!

Joomla SEO by AceSEF