Kókusz szőnyegek

Kókusz szőnyegek bel- és kültérre

Az ilyen szőnyegek egyik legnagyobb előnye, hogy elkészítésük során nem használnak semmilyen mesterséges színezőanyagot, festéket vagy vegyszert, így teljes mértékben kemikália mentesek. Emellett antisztatikus hatásuknak köszönhetően a poratkák is kevésbé képesek megtelepedni bennük. Felhasználás: beltéri rusztikus szőnyegként faltól falig, kültéri fedett terasz szőnyegként.

Kókusz szőnyegeink kül- és beltérre 4 méteres szélességben rendelhetőek.
Kókusz szennyfogó szőnyegeink 17mm vastag vinyl aljzattal rendelkeznek, ezen termékek 1-2 méteres szélességben érhetőek el kínálatunkban.

kokusz-kul-belteri-szonyeg-halszalka-minta-4m-szeles
kokusz-kul-belteri-szonyeg-natur-bukle-4m-szeles
kokusz-kul-belteri-szonyeg-panama-natur-4m-szeles
kokusz-szennyfogo-szonyeg-1-2m-szeles
kokusz-szennyfogo-szonyeg
kokusz-szonyeg-belterre
sullyesztett-kokusz-szonyeg-csuszasgatlo
szennyfogo-kokusz-szonyeg-1-2m-szelesbol
szennyfogo-kokusz-szonyeg-kulterre-1-2meter-szelessegben-17mm-vastag
szennyfogo-kokusz-szonyeg-kulterre-1-2meter-szelessegben-17mm-vastagsagban
szennyfogo-kokusz-szonyeg-kulterre-meretre
szennyfogo-kokusz-szonyeg-kulterre-meretre2
szennyfogo-kokusz-szonyeg-kulterre
 

A kókusz szőnyeg tulajdonságai

A kókuszt, mint haszonnövényt, a trópusok szinte teljes területén termesztik, ám különösen Dél-Indiában. A kókusz szőnyegek a növény rostjaiból készülnek, melyeket édes vagy sós vízben áztatnak ki, hogy feloldják a szálakat, majd az áztatás után kifésülik és speciális szövőgépekkel elkészítik ezen különleges szőnyegeket.

Alapanyaguknak köszönhetően a kókusz szőnyegek, illetve szőnyegpadlók rendkívül erősek és strapabíróak, így kiválóan alkalmazhatóak nem csak beltéri, hanem kültéri padlóburkolatként is. Mivel az ilyen szőnyegek jól bírják a nedvességet és csúszásgátló képességük is jobb, mint a hagyományos szőnyegeké, ezért praktikusak lehetnek mondjuk egy lépcsőfordulóban. A kókusz szőnyeg-padlóburkolatok többféle szövéssel és 4m széles tekercsekből rendelhetőek, persze méretre vágva. Ezen típus futószőnyegei 1m széles kiszerelésben is megvásárolhatóak.